Onze experts

I love it when a plan
comes together

mr. drs. Floris Dix


Curator en dealmaker pur sang en één van de grondleggers van Turnaround Advocaten. Grootgebracht in een ondernemersgezin koos Floris in eerste instantie voor de studie Economie. Ging daarna nog Rechten studeren en zag een carrière voor zichzelf weggelegd in de internationale corporate wereld. Tot zijn professor hem op het pad van de advocatuur en het insolventierecht bracht. Daar voelde hij zich direct thuis en kwamen beide studies tot leven. De stille bewindvoering is zijn grootse passie en de uitspraak ‘I love it when a plan comes together’ is zijn lijfspreuk. Het liefst houdt hij zich bezig met problemen waarbij de oplossing niet voor de hand ligt in de wet. Hij brengt graag partijen met uiteenlopende visies bij elkaar.

Staat achter u door op basis van wederzijds vertrouwen samen met u een team te vormen. Dat vindt hij ook belangrijk binnen kantoor. Schuwt daarbij humor en een beetje plagerij niet.

Golf is zijn grote hobby en ooit wist hij handicap 3 te halen. Zijn gezin verdient nu meer tijd en daarom is Floris op dit moment vooral actief in het bestuur van zijn golfclub.

Mail fdix@turnaroundadvocaten.nl

Uurtarief €265.00

Praktijkgebieden en specialisaties

Insolventierecht, stille bewindvoering, ondernemingsrecht, herstructurering.


Opleidingen

Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, 1994/1999, Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg, 1999/2003, Specialisatieopleiding "Insolventierecht voor curatoren" aan de Radboud Universiteit Nijmegen (cum laude), 2005/2006 en Specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie, 2010/2011.


Nevenactiviteiten

Lid van de Vereniging INSOLAD, de specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten, Redacteur tijdschrift Balans (Financieel-economische informatie voor managers en adviseurs) en algemeen bestuurslid bij GC De Dommel.


Faillissementen:

Lutkie Cranenburg B.V., Villa Happ B.V., de golfbanen Welschap, Maastricht en Naarderbos en Houtbrox. 


Stille bewindvoering:

Weijmans Media Groep B.V., EMA Autobedrijven B.V. en Huishoudelijke Hulp Pantein Vivent B.V.