Onze experts

Ik bijt me graag vast
in een juridische casus

Mr. Dennis Helmons


Toen Dennis met zijn rechtenstudie begon, wist hij al snel wat zijn focus werd: ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij rondde zijn bachelor in Tilburg af en werkte gedurende twee jaar bij de Rechtswinkel in Tilburg. Dennis koos bewust voor de master Ondernemingsrecht in Leiden, om daarna in Amsterdam een gecombineerde master Arbeidsrecht, met een focus op ondernemingen af te ronden. Bij Turnaround Advocaten is hij gestart als juridisch medewerker en op 27 augustus 2021 is hij beëdigd tot advocaat. Hij kan zich volledig vastbijten in faillissementen en het insolventierecht.

Hoewel hij zijn masters in het westen van het land volgde, koos hij, als geboren en getogen Brabander, zijn nieuwe werkkring in Brabant. Juist het kleinschalige en gemoedelijke spreekt hem aan, in combinatie met de specialistische praktijk die Turnaround Advocaten kenmerkt.

In zijn vrije tijd golft Dennis graag. Op de middelbare school speelde hij al golf in competitieverband en nu pakt hij zijn favoriete sport weer op. Thuis kookt zijn vriendin, samen met hem, de lekkerste gerechten. Maar voor een hapje buiten de deur, in een goed restaurant, kun je hem altijd porren.

Mail dennis@turnaroundadvocaten.nl

Locatie Best, Arrondissement Oost-Brabant

Uurtarief €205.00

Praktijkgebieden en specialisaties
Insolventierecht, ondernemingsrecht

Opleidingen
Bachelor Rechtsgeleerdheid (Nederlands Recht) aan de Tilburg University (2015/2018), Master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden (2018-2019), Master Arbeid & Onderneming aan de Universiteit van Amsterdam (2018/2020)

Nevenactiviteiten
Secretaris vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA), WHOA-expert (whoa-mkb.nl), Lid van INSOL Europe, vaste redactiemedewerker bij online vakblad Herstructurering & Recovery (HERO)

Publicaties
HERO Magazine 2021 - 68.pdf: Medezeggenschap in de WHOA: een papieren tijger?
HERO Magazine 2022 -N-002.pdf : Doorstart en de opzegtermijn in faillissement, recht op loon?