5 maanden zijn alweer bijna voorbijgevlogen sinds ik op 1 januari 2021 ben begonnen bij Turnaround Advocaten. Vooropgesteld: het is toch een dingetje om te starten in de coronapandemie. Want ja, laten we eerlijk zijn: je begint aan een nieuwe fase bij een nieuw kantoor in een bestaand en hecht team. Dat is zonder een coronapandemie al een hele uitdaging, laat staan op digitale wijze! Toch is het me bijzonder meegevallen. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

De eerste maand had ik het voorrecht om vaak op kantoor aanwezig te kunnen zijn; vergezeld door twee wisselende collega’s en uiteraard volledig coronaproof. Onder de bezielende leiding van Annemarie en Wendy heb ik kennis mogen maken met de kantoormores, ICT syst(probl)emen, het kantoor, de lunch (bedankt Sandra voor de tip om niet vooraf zompige boterhammen te smeren!), de wandeling én de tafeltennistafel. Het vinden van tegenspelers in de coronapandemie is echter een lastige gebleken...

Ik kreeg de ruimte en de tijd om me onder te dompelen in de diverse dossiers op kantoor en de kantoorcultuur en om uiteraard mijn collega’s (digitaal) te leren kennen. Ondertussen hebben Jaap en ikzelf een heuse “coronapandemie-tafeltennis-competitie” opgestart. Vele geruchten over de schijnbaar grandioze tafeltenniskunsten van Simon en Floris heb ik al mogen vernemen, het moment waarop ik dat aan den lijve ga ondervinden ligt wat mij betreft op korte termijn in het verschiet.

Een andere manier om kantoor, collega’s en het werk beter te leren kennen, was door het gebruik van de Ommetjes-app. Deze app werd bij de wekelijkse mentorwandeling met Jaap trouw gebruikt en zorgde ervoor dat we ook daadwerkelijk wekelijks op pad gingen. Weer of geen weer. Dat daarbij zo nu en dan de richting uit het oog werd verloren in – onder andere – het bos bij het Joe Mann-paviljoen mocht de pret echter nooit drukken.

Maar goed, ik dwaal af. Ahja, de start bij Turnaround Advocaten! Direct werd ik betrokken bij diverse dossiers én werd het belang van de golfsport voor kantoor onderstreept. Ideaal, want ik sla zelf ook graag een balletje. Behalve als het regent of sneeuwt, maar gelukkig hebben we daar Bastiaan voor, die feilloos lijkt aan te voelen wanneer het (geen) golfweer is :D.
Al deze activiteiten hebben ervoor gezorgd dat ik me – ondanks dat ik veel vanuit huis heb gewerkt en nog altijd werk – toch direct thuis ben gaan voelen op kantoor. De betrokkenheid van iedereen heeft daar enorm aan bijgedragen. Ook al heb ik enkele collega’s nog altijd niet in levende lijve ontmoet. Een belletje, teams-vergadering of een wandeling met collega’s in de bossen met onder andere de hypoallergene kantoorhond van Suzan: gezellig én ook nog eens gezond!

Ik kan me voorstellen dat de lezer denkt: wordt daar ook nog gewerkt? Het antwoord is eh, ja natuurlijk, uiteraard (en hoe!). Maar het werk gaat nu eenmaal net wat lekkerder, als je dat doet in een fijn team.

Starten in een coronapandemie aan te raden? Niet echt.. Maar als je een beetje creatief én sportief bent, dan kom je toch heel ver.