Turnaround Advocaten bestaat alweer 14 jaar. Wat vliegt de tijd! Hét moment om eens terug te blikken én vooruit te kijken. Voor deze gelegenheid heeft onze jongste telg Dennis Helmons kantoorgenoot en oprichter Jaap van der Meer een aantal vragen gesteld over 14 jaar Turnaround Advocaten.

Jaap, kun jij je de start van Turnaround Advocaten, nu 14 jaar geleden, nog herinneren? Wat is je het meest bijgebleven?
Jazeker, dat kan ik mij nog heel goed voor de geest halen. Wat mij het meest is bijgebleven, is het gevoel van vrijheid op je eigen kantoor te zitten. Het fluitend naar je werk gaan, tot op de dag van vandaag. En het specifieke moment waarop wij onze kamer van 80 m2 van papieren dossiers naar de digitale omgeving hebben weggewerkt, gaf een gevoel van overwinning. En natuurlijk het interview met Nieuwsuur in het faillissement van Willy Selten is mij goed bijgebleven.

Wat is het meest veranderd sinds de oprichting in 2009 en nu?
Het dagelijks dragen van het pak en de bijbehorende stropdas. Gelukkig!

Waar ben je het meest trots op na 14 jaar Turnaround Advocaten?
Dat kantoor al die jaren een solide basis is voor collega’s en cliënten en dat kantoor zich in harmonie heeft ontwikkeld.

Kun je een hilarisch moment met ons delen uit die 14 jaar?
Het stukje in het Financieel Dagblad over de ondernemer en zijn auto van Erwin Wijman, waarin ik op de foto sta met mijn Golf GTI. In dat stuk vertel dat ik een Skoda heb aangeschaft, waar destijds niet iedereen op kantoor achterstond. Daarop zijn ook veel (hilarische) reacties gekomen van collegae en relaties.

Wat is je grootste teleurstelling geweest?
Het afscheid nemen van goede mensen.

Wat zijn je mooiste overwinningen?
Het winnen van een kort geding tegen de bank namens een cliënt, vanwege ontijdige beëindiging van het krediet door de bank. En het winnen van een aansprakelijkheidsprocedure als curator tegen een bestuurder in eerste instantie en hoger beroep.

Hoe zien de komende 14 jaar eruit?
De komende 14 jaar willen we groeien naar een kantoor met vestigingen in Best, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Als het ons lukt om in die steden advocaat-curatoren aan te trekken, dan is mijn missie geslaagd.