Onze experts

I love it when a plan
comes together

mr. drs. Floris Dix


Curator en dealmaker pur sang en één van de grondleggers van Turnaround Advocaten. Grootgebracht in een ondernemersgezin koos Floris in eerste instantie voor de studie Economie. Ging daarna nog Rechten studeren en zag een carrière voor zichzelf weggelegd in de internationale corporate wereld. Tot zijn professor hem op het pad van de advocatuur en het insolventierecht bracht. Daar voelde hij zich direct thuis en kwamen beide studies tot leven. Het onderwerp stille bewindvoering (pre pack) heeft naast de WHOA zijn aandacht. Het liefst houdt hij zich bezig met problemen waarbij de oplossing niet voor de hand ligt in de wet. Hij brengt graag partijen met uiteenlopende visies bij elkaar. Tot slot wordt Floris ook benoemd als OK-bestuurder door de Ondernemingskamer te Amsterdam.
 
Staat achter u door op basis van wederzijds vertrouwen samen met u een team te vormen. Dat vindt hij ook belangrijk binnen kantoor. Schuwt daarbij humor en een beetje plagerij niet.
 
Golf is zijn grote hobby en hij gaat in de winter graag skiën. Daarnaast is Floris als vrijwilliger actief binnen zijn golfclub.

Mail fdix@turnaroundadvocaten.nl

Locatie Best, Arrondissement Oost-Brabant

Uurtarief €295.00

Praktijkgebieden en specialisaties
Insolventierecht, stille bewindvoering, ondernemingsrecht, herstructurering.

Opleidingen
Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg (1994/1999), Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg (1999/2003), Specialisatieopleiding "Insolventierecht voor curatoren" aan de Radboud Universiteit Nijmegen (cum laude, 2005/2006) en Specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie, (2010/2011).

Nevenactiviteiten
Lid van de Vereniging INSOLAD, de specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten en WHOA-expert (whoa-mkb.nl)

Faillissementen
Hout Brox, Adriaans Bouwbedrijf en de golfbanen Welschap, Maastricht en Naarderbos.

Stille bewindvoering
Weijmans Media Groep B.V., EMA Autobedrijven B.V. en Huishoudelijke Hulp Pantein Vivent B.V.

Registratie rechtsgebieden
Mr. drs. Floris Dix heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Insolventierecht
   a. Faillissement
   b. Surseance van betaling

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.