Dagblad van het Noorden | 05 december 2015 | EMMEN - Het vorige maand failliet verklaarde bedrijf Green Whale Logistics in Emmen staat aan de vooravond van een doorstart.

De curator heeft hierover overeenstemming bereikt met Michel Oosterveen, de man die de afgelopen jaren directeur was van het bedrijf. Er waren meerdere kandidaten. ,,Het wachten is alleen nog op goedkeuring van de rechter-commissaris'', verklaart Arjen van Haandel van Turnaround Advocaten in het Brabantse Best.

Impuls

Green Whale Logistics vestigde zich in 2011 in het voormalige pand van kousenfabrikant Danlon aan de Kapitein Grantstraat. Het bedrijf richtte zich op het sorteren, labelen, verpakken en verspreiden van Chinese cadeau- en interieurartikelen voor de Europese markt. De gemeente Emmen en de provincie Drenthe gaven elk een ton subsidie omdat een fikse impuls voor de werkgelegenheid werd verwacht: dertig tot veertig fulltimebanen voor een periode van minimaal vijf jaar.

Voor het faillissement werkten er veertien mensen. Het bankroet volgde op het faillissement van Present Time Almere, het bedrijf dat Green Whale in 2011 oprichtte.

Na de doorstart is er bij Green Whale, dat de naam GWL Emmen krijgt, in eerste instantie plek voor zeven werknemers.