Mijn verhaal begint helemaal terug in 2 havo op het Heerbeeck College. Het woord advocaat zat nog niet in mijn vocabulaire. Dit is allemaal veranderd toen ik op een lekker zomerse dag het filosofielokaal binnenstapte. Toen iedereen eenmaal gesetteld was en hun spullen op tafel had, begon de docent uit te leggen over een nieuwe opdracht wat te maken had met debatteren. De opdracht ging als volgt: eerst kregen we een stelling, daarna moest je samen met je groepje beslissen of je voor of tegen was, vervolgens moest je argumenten bedenken. De week erop was het debat en kregen wij ons cijfer. Onze stelling was ‘’moeten beveiligingscamera’s verboden worden’’. Ik was voor de stelling en had me heel erg goed voorbereid. 5 minuten voor het debat was ik al heel erg zenuwachtig, mijn hart klopte 180 slagen per minuut en de adrenaline racete door mijn lichaam heen. Toen het debat eenmaal was begonnen was alle spanning al weg, ik was helemaal in mijn element. Ik was zelfs zo gefocust dat mijn groepje maar amper aan het woord kwam 🙈. Uiteindelijk hebben we wel gewonnen en ging ik ook nog eens met een 10 naar huis. Vanaf dat moment ben ik gaan zoeken naar iets wat zoveel mogelijk daarop aansloot en toen kwam ik de advocatuur tegen. Ik heb het toen een tijdje links laten liggen.

Tot ik in havo 4 te horen kreeg dat we stage moesten gaan lopen bij een bedrijf. Bij mij ging er al een belletje rinkelen. Ik ben toen heel veel advocatenkantoren gaan mailen en bellen en na een stuk of 50 mailtjes verstuurd te hebben kwam ik terecht bij Turnaround Advocaten. Ik werd heel hartelijk welkom geheten bij Turnaround Advocaten en ook gelijk hard aan het werk gezet. Ik begon de eerste dag bij Floris en toen hebben we het gehad over wat ik die week allemaal tegen zou gaan komen. Vervolgens ben ik veel gaan lezen over een faillissement van een bedrijf, waar ik de naam niet van ga noemen, dit was zodat ik bij de komende vergadering met advocaten begreep waar het over ging en zelf ook iets kon inbrengen. Toen was het moment aangebroken voor een welverdiende lunch. Iedereen neemt gewoon lekker zijn eigen lunch mee en kletst gezellig met elkaar. Er komen dingen aan bod zoals vakanties, relaties, studententijd en vroeger. Annemarie is trouwens niet alleen secretaresse maar ook een goede relatie adviseur, dus als je wil kun je haar daar ook voor “inhuren” 😉. Tijdens de lunch vroeg Floris ‘Caitlin kan je ping pongen?' Ik dacht eerst dat ik hem niet goed had verstaan. Ping pongen was niet een van mijn talenten, de bal ging vaker over de tafel heen dan dat hij er op landde. Na het ping pongen ben ik weer verder gegaan met lezen en was de eerste dag eigenlijk al weer om. Dag twee was de dag waar ik het meest van heb genoten. We zijn begonnen op kantoor met de verjaardag van Jaap. Na het gebak zijn we de auto ingestapt en doorgereden naar Den Bosch. Daar mocht ik een vergadering bijwonen en zelf ook mee vergaderen. Ik heb dan ook heel erg genoten van die vergadering. We zijn ook nog even langs de rechtbank gegaan en daar heeft Floris mij dan ook gelijk een rondleiding gegeven. De volgende stagedag heb ik veel opgezocht over het bedrijf waar we mee bezig waren en een blog geschreven. De laatste dag heb ik nog wat dingetjes afgerond, Floris geïnterviewd voor een schoolopdracht en afscheid genomen van iedereen.

Al met al heb ik heel erg genoten van deze stage. Ik vond de werksfeer hier heel erg prettig en gezellig. Het leukste aan deze stage vond ik de vergadering in Den Bosch, naar de rechtbank gaan en natuurlijk het lunchen en dan gezellig kletsen met iedereen. Al moet ik zeggen het opzoeken, lezen en pingpongen beviel me ook heel erg. Ik zal zeker nog een tijdje nagenieten van deze stage hier!

Door Caitlin Carazo