Net als zovelen ten tijde van corona, ben ook ik thuis gaan verbouwen. Op zolder, in de tuin, de keuken en de schuur. Volgas er tegenaan. Sommige mensen zijn échte klussers, anderen niet. Zonder twijfel behoor ik tot de groep niet-klussers. Maar een lampje ophangen kan toch wel? Of een laminaatvloer leggen? Easy toch? Nou nee. Niet voor mij.

Laat me dit verduidelijken.

Het is alweer even geleden dat Kijkshop failliet is gegaan. Voor de lezer die niet weet wat Kijkshop is: dat was een winkel waar allés te koop was. Electronica, witgoed, gourmetstellen, sieraden, keukengerei, speelgoed, gereedschappen, merkhorloges (!) en dames- en heren parfums.

Als je een handige klusser bent, heb je waarschijnlijk geen gereedschap in huis van de Kijkshop. Ik wel. Want ik heb namelijk geen oog voor kwalitatief goed gereedschap maar wél voor koopjes. En ja, dan neem je op de koop toe dat een schroevendraaier wat minder lekker in de hand ligt (van dat gladde plastic als handvat) en ach, met die boor op twee penlites hoeven alleen een paar gaten in een kartonnen wand te worden geboord.

Goedkoop is zeker geen duurkoop als je doorzettingsvermogen hebt, dacht ik. Dus toen mijn partner en ik vorig jaar besloten dat het tijd was het huis en de tuin aan te pakken konden wij er niet omheen om eerst te onderzoeken wat wij zelf aan werkzaamheden zouden kunnen oppakken. Logisch toch? Kosten besparen daar waar dat kan! Gereedschap was ten slotte al in huis, Gamma, Praxis en Hornbach zijn om de hoek en met Youtube kom je een heel eind bij het plaatsen van dat tussenwandje.

Je hebt echter altijd andere mensen nodig om jezelf (weer) goed te leren kennen. Want al snel na de geopperde verbouwingsplannen kwamen de grappen van mijn partner bovendrijven over mijn klusskills (beperkt tot sloopwerkzaamheden) en het aanwezige gereedschap in ons huis. Want inderdaad, het aanwezige gereedschap bleek niet veel soeps en de start van het klussen schoot totaal niet op. Liever vertrok ik naar kantoor om lekker in de dossiers te duiken. Het klussen kwam morgen wel 😉. Bovendien is verbouwen ook echt een vak, een typisch gevalletje 'schoenmaker blijf bij je leest' dus.

Je begrijpt, om te voorkomen dat ik de hoofdrolspeler zou worden in ‘Help mijn man is klusser’ besloten we om een paar échte vakmannen de klus laten klaren. Stress en frustratie voorkomen en met een prachtig resultaat! Het blijkt dat ik het gereedschapssetje enige tijd terug heb meegenomen naar kantoor. Iemand interesse?