Op 10 juni 2020 verzorgde Jaap van der Meer het Webinar: "Surseance van betaling in tijden van Coronacrisis zo gek nog niet". Dit Webinar kun je nu hieronder eenvoudig terugkijken.

Waar het Webinar over gaat:
Er is al veel gezegd en geschreven over de gevolgen van de Coronacrisis voor het midden – en kleinbedrijf. Alle steunmaatregelen ten spijt zullen nog veel in de kern gezonde bedrijven moeite hebben om het hoofd boven water te houden door een plotselinge terugval van de omzet. Veel bedrijven zouden al geholpen zijn met een uitstel van betaling van een paar maanden van schulden aan leveranciers. Als de economie weer aantrekt kunnen de schulden weer worden betaald, eventueel met een kwijtschelding van een percentage van de schuld. Ondertussen kijkt een bewindvoerder mee met de bedrijfsvoering en het aanbod van een akkoord voor schuldeisers. Dit alles is vervat in de wettelijke regeling van de surseance van betaling, die tot op heden nog weinig concreet wordt ingezet. Tijdens dit Webinar laat Jaap van der Meer zien hoe die regeling een oplossing voor bedrijven in moeilijkheden zou kunnen zijn.

Bijbehorend blog:
Jaap van der Meer is bewindvoerder/curator in surseances en faillissementen en faillissementsadvocaat. Ook schreef hij recent - naar aanleiding van het onderhands akkoord aangeboden door Maison van den Boer - een blog over dit onderwerp, die lees je hier.