Vrijdag 29-05-2015

Je kent ze vast nog van vroeger: prikblokken. Een kartonnen vel met een zeemeermin (of een andere willekeurige animatie), op een stuk schuim. Je kleurt de zeemeermin in, en prikt daarna rondom in de gaatjes met een prikpen, zodat de zeemeermin eruit “valt”. Dat doe je dus op woensdagmiddag als werkende moeder.

Op veel advocatenkantoren, maar ook in de rest van het bedrijfsleven, is dat nog steeds geen echt geaccepteerd fenomeen. Want vier dagen werken terwijl je (bijvoorbeeld) advocaat bent, kan dus echt niet. Grappig dat je als werkende moeder ervaart dat heel veel niet advocaten het daar nog mee eens zijn ook. Maar dan op de tegengestelde manier, want vier dagen werken terwijl je twee kinderen hebt, kan dus echt niet. En zo doe je het dus voor niemand goed. Een terugkerende discussie in de maatschappij en ook in de politiek, want er moeten meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven!

Onlangs pleitte Jet Bussemaker, tijdens de Week van de Ondernemer, voor een zaal met ondernemende vrouwen, voor een “great girls network”. Als tegenhanger van het “old boys network”. Dat sprak mij wel aan. Want die werkende moeders bewijzen dat ze van veel markten thuis zijn. Zo ging ik van het prikblok ‘s middags, ‘s avonds gewoon weer over op het opstellen van een processtuk. Want bij ons op kantoor is het fenomeen van de vier dagen werkende moeder gelukkig wel geaccepteerd. En van zowel dat prikblok als dat processtuk word ik gelukkig! Ik zou de leden van dat “old boys network” zelfs willen aanraden om je eens op zo’n prikblok uit te leven. Goed voor de creativiteit en om het hoofd weer leeg te maken. En met een beetje flexibiliteit en een goede planning is het prima mogelijk om zowel een gezin te runnen als (in mijn geval) een advocatenpraktijk.

Die terugkerende discussie over het “probleem” met vrouwen in de top, namelijk dat ze op een bepaald moment vaak aan een gezin beginnen, waardoor ze geen topfuncties meer zouden kunnen vervullen, moet daarom maar eens afgelopen zijn. Dat vergt niet alleen de nodige flexibiliteit en creativiteit bij die vrouwen, maar vooral ook bij dat “old boys network”!