Het vastgoed uit de boedel van de faillissementen van diverse Groengoed vennootschappen wordt grotendeels in de komende periode geleidelijk door curatoren in clusters te koop aangeboden. Een eerste cluster bevat zeven objecten in Den Bosch. De drie partijen die het beste bod uitbrengen, krijgen bij vervolgverkoop van clusters de gelegenheid om als eerste te bieden.

De boedel van de diverse Groengoed vennootschappen bevatten in totaal ongeveer tweehonderd vastgoedobjecten in het Zuiden van het land maar ook elders in Nederland. De curatoren mr. M. van Ingen en mr drs. F. Dix zullen in samenwerking met de betrokken banken dit vastgoed geleidelijk te koop aanbieden. Het verkoop- en biedingsproces wordt gecoördineerd door de heer Assendelft van MVGM Asset Management (www.mvgm.nl). De verwachting is dat het enkele jaren kan duren voordat alle objecten zijn verkocht. Dit hangt mede af van de marktomstandigheden.

Uit de inventarisatie en reacties is gebleken dat er voor de objecten, variërend van woonhuizen tot kantoorpanden en winkelpanden, veel belangstelling is. Er is op dit moment geen aanleiding tot plotselinge verkoop, mede door de exploitatie van het vastgoed. Curatoren kiezen ervoor om de verkoop over een langere periode te spreiden en te clusteren in zgn. mandjes. Deze werkwijze is efficiënt en kan de afhandeling ten goede komen.

Alle informatie over de panden in het eerste ‘mandje’ en concepten van de te sluiten koop- en leveringsaktes zijn opgenomen in een dataroom. Kandidaat kopers kunnen zich melden bij de aangestelde Asset Manager om toegang te krijgen tot de dataroom. De drie partijen die het beste bod uitbrengen op het eerste mandje krijgen twee weken voorafgaand aan de verkoop van het volgende ‘mandje’ als eerste gelegenheid dit te onderzoeken en een bod uit te brengen. Als hier een acceptabel bod bij zit, kunnen curatoren verder onderhandelen en eventueel besluiten om het ‘mandje’ verder niet aan derden aan te bieden. Het hele verkoopproces verloopt uiteraard in nauw overleg met betrokken banken.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden door een mail te sturen aan MVGM (project.gamma@mvgm.nl)