Dinsdag 11 november 2014

Alle clichés zijn waar en iedere ondernemer heeft er mee te maken. Klanten die niet betalen of niet op tijd betalen. Het is een onderdeel van de business dat veel ondernemers irriteert. We komen vaak ondernemers tegen die er kopzorgen van hebben. De essentie van het ondernemen komt er immers op neer dat je uiteindelijk betaald wordt. En omdat de ondernemer kwaliteit wil leveren, besteedt hij liever aandacht aan het product of de dienst, dan aan de klanten die daar vervolgens niet voor (willen) betalen. Bovendien kosten die incassoproblemen ook nog eens geld! Op z’n zachtst gezegd dus ook helemaal niet vreemd dat u als ondernemer daar kopzorgen van krijgt.

Als uw afdeling debiteurenbeheer wel de nodige aandacht besteed aan de incasso van de vorderingen, zien wij vaak dat deze toch niet optimaal is en daardoor extra kosten met zich meebrengt. Het is immers best lastig om een weg te banen in de verzuimsituaties, geldende termijnen, de al dan niet verschuldigde wettelijke rente en de buitengerechtelijke incassokosten. Het is op zich dan ook niet vreemd, dat de debiteurenincasso niet altijd optimaal verloopt. Omdat we vaak zien dat ondernemers hiermee kampen, hebben we gemeend hiervoor een oplossing te bedenken. In de faillissementen waar wij als curator worden benoemd, doen we namelijk niets anders dan – kort gezegd – achter het geld aan gaan. In zo’n faillissement verkopen we bijvoorbeeld voorraden of de inventaris en we incasseren ook de debiteurenportefeuille. Wij hebben daarom de expertise in huis om dat op een snelle en effectieve manier te doen. Waarom zou u als ondernemer niet ook van deze expertise profiteren? Als curator in faillissementen dienen wij de belangen van de gezamenlijke crediteuren, als incassoadvocaat dienen wij enkel uw belang als crediteur. Wij zijn op de hoogte van bijzonder veel smoezen die de debiteuren verzinnen om niet of niet tijdig te betalen. En we weten ook hoe we die debiteuren met hun smoezen moeten aanpakken om er voor te zorgen dat er uiteindelijk toch betaald wordt.

Om u als ondernemer te ondersteunen in de debiteurenincasso, hebben we een systeem bedacht, waarmee de kosten voor die incasso ook zo laag mogelijk blijven. Twee vliegen in één klap dus. De incasso wordt u uit handen genomen en daarbij houdt u de kosten ook laag. Want zoals gezegd: u moet achter het geld aan, maar niet tegen elke prijs. Daarbij kunnen we ook inspelen op een effectievere incasso, door voor de toekomst preventief met u mee te denken om niet betalende debiteuren te voorkomen. En een extra voordeel: als advocaten zijn we ook in staat om snel en effectief te handelen in het geval dat de debiteur echt geen kant op wil.
Denkt u als ondernemer, of misschien als adviseur van een ondernemer die vaak kampt met incassoproblemen, ik wil meer weten zodat ik de meiden en jongens van Turnaround Advocaten kan inschakelen, laat het ons dan even weten! Dan komen we graag even langs om, al dan niet onder het genot van een kopje koffie, te bespreken hoe we de incasso het beste voor u of uw klant kunnen aanpakken. Bent u nu al nieuwsgierig, dan kunt u het plan van aanpak en de tarieven vast bekijken in onderstaand schema of via deze link.