Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat hangt samen met een gezonde levensstijl. Een gezonde geest is enorm belangrijk voor ons als advocaten/curatoren. Als het gaat om de verdeling van de taart onder schuldeisers heb je vaak met tegenstrijdige belangen te maken. En als het gaat om geld, spelen emoties nogal eens hoog op. Dan moet je als advocaat/curator goed in je vel zitten om in dat krachtenveld jouw rol te spelen. En dat kan alleen met een gezonde geest in een gezond lichaam.

Wij als kantoor propageren daarom een gezonde levensstijl
Niet alleen de advocaten van ons kantoor hebben behoefte aan een gezonde geest. Natuurlijk ook de ondersteuning die in dat krachtenveld de emotionele telefoontjes moeten behandelen en aanhoren, voordat er een advocaat beschikbaar is. Dus die gezonde levensstijl wordt kantoor breed gedragen.

Planken
Zo deed iedereen van kantoor mee, niemand uitgezonderd, toen wij de “planking challenge” initieerden. Een initiatief dat op de socials viral ging en voor een kettingreactie heeft gezorgd. Vele concullega’s lagen op een rijtje te planken op kantoor. Ook de lunchwandeling is bij ons populair, ook al lopen wij dan tussen de kantoorgebouwen op een bedrijventerrein. En iedereen doet mee aan de tafeltenniscompetitie, hoe goed of slecht je ook bent.

Drank maakt meer kapot dan je lief is
Verder is ons allemaal bekend dat drank meer kapot maakt dan je lief is en dat (vooral veel) alcohol slecht is voor je gezondheid. Dat betekent dat bij kantooruitjes waar drank vloeit wij allemaal alert zijn op het voorkomen van overmatig drankgebruik. Iedereen is zich daarvan bewust en dat betekent dat niemand zich geneert om een kantoorgenoot die dreigt grenzen te overschrijden daarop te wijzen.
En verder hebben wij als kantoor met elkaar afgesproken dat wanneer er iets is te vieren, zoals verjaardagen, wij op fruit trakteren in plaats van gebak. Immers, dat zou alleen maar leiden tot een ongezonde stijging van de suikerspiegel en daar willen wij als kantoor geen verantwoordelijkheid voor dragen.

Een kast vol fruit
De inkoopmanager van kantoor Annemarie Paeshuijse heeft de instructie gekregen om bij de online boodschappen voor kantoor geen snoep of chips in te kopen maar snoeptomaatjes en worteltjes. En iedereen staat daar helemaal achter.
Wij stimuleren elkaar aan sport en fitness te doen, vooral geïnspireerd door Suzan Winkels – Koerselman die marathons loopt, laatst nog de marathon van Berlijn. De mensen op kantoor, die ondanks alle goede voornemens, toch te kampen hebben met overgewicht, die worden zo op kantoor gestimuleerd om naar de sportschool te gaan, lichaam te pompen, droog te roeien of zwemtraining te volgen.

Kortom
Op deze manier staan op kantoor alle neuzen als het gaat om een gezonde levensstijl in dezelfde richting en voelt iedereen zich lekker in een gezond lichaam. Dat stelt ons allemaal in staat om iedere dag weer er voor de volle 30% tegen aan te gaan.