Vrijdag 17 juli 2015

Wat is het ultieme vakantiegevoel? Vroeger op de basisschool en de middelbare school was dat voor mij de laatste schooldag. We keken met de hele klas een film en daarna liep ik de school uit om vervolgens te genieten van een zomervakantie van maar liefst zes weken. Op de universiteit werd het zelfs nog beter. Na het laatste tentamen, liep ik de zaal uit en kon ik twee maanden genieten van de zomer, mits ik geen herkansingen had in augustus natuurlijk. Ik had dan ineens zeeën van tijd voor alles waar ik gedurende het harde studeren niet aan toe was gekomen. Het vooruitzicht van die lange periode van ‘me-time’ vond ik heerlijk.

Precies dit gevoel had ik weer toen ik het laatste tentamen van mijn eerste jaar van de Beroepsopleiding Advocaten erop had zitten. Op een zaterdag (!) had ik in Amsterdam tentamen voor de minor Bestuursrecht en voor de cursus Alternative Dispute Resolutions (ADR). Na afloop van deze tentamens drong het besef tot mij door: het eerste jaar van de Beroepsopleiding zat erop! Dat moest natuurlijk gevierd worden. Mijn ultieme vakantiegevoel begon al te prikkelen. Eindelijk had ik weer tijd om mijn favoriete series te kijken (Suits is weer begonnen) en kon ik weer lekker het terras op. Het gevoel dook de kop nog niet op of de werkelijkheid kwam om de hoek kijken. Ik was dit jaar namelijk nog helemaal niet klaar met de Beroepsopleiding; er stond mij immers nog een evaluatiegesprek te wachten en ik moest bovendien een take-home-tentamen maken.

Dit alles speelde inmiddels alweer drie weken geleden. Ik heb mijn evaluatiegesprek achter de rug en een goede beoordeling ontvangen. Met het take-home-tentamen ben ik nog steeds bezig, maar dit ga ik komend weekend afmaken en inleveren. Zodra dat klaar is, kan ik tevreden terug kijken op een geslaagd eerste jaar van de Beroepsopleiding. En daarna is het echt tijd voor vakantie. Mijn ultieme vakantiegevoel zal ik dan niet meer hebben en komt voor nu terecht in een doos met de titel ‘nostalgie’. Het is daarom tijd voor een nieuw ultiem vakantiegevoel. Met de vakantie voor de deur, iemand nog suggesties?