Onze experts

Het beste resultaat
is vaak een zachte landing

mr. René Smink


Grondlegger van Smink Advocaten en al bijna vier decennia advocaat. Groot geworden in de algemene praktijk en sinds 1996 gegrepen door het ondernemings- en insolventierecht en de faillissementspraktijk met curatorschap. Per 30 december 2022 is René uitgeschreven als advocaat. Hij blijft verbonden aan kantoor als adviseur.

Charismatische persoonlijkheid die liever bemiddelt en schikt, maar de stevige aanpak niet schuwt. Zet zijn ervaring graag in voor de diverse maatschappelijke organisaties waarin hij actief is.

 Zijn liefde voor techniek spreekt uit zijn grote hobby’s vliegen en motorrijden. Meer dan 25 jaar vloog hij met eenmotorige vliegtuigjes en hij weet precies hoe het er van bovenaf uitziet, van Noorwegen tot Sicilië. Nu houdt zijn motor hem meer ‘op de grond’. De overeenkomst tussen vliegen en zijn rechtspraktijk? Gestructureerd en punctueel te werk gaan. Als dat voor elkaar is mag je op je interne kompas varen.

Mail rene@turnaroundadvocaten.nl

Bel +31 33 489 2290

Locatie Amersfoort

Praktijkgebieden en specialisaties
Insolventierecht, ondernemingsrecht, herstructurering

Opleidingen
Rijksuniversiteit Groningen, Nederlands recht (1979), Grotius Academie, Specialisatieopleiding Insolventierecht (1996), Erasmus Academie, Financiële Economie voor insolventieadvocaten (2008)

Nevenactiviteiten
Lid van de Vereniging INSOLAD, de specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten. President Lions Club Hoogland, bestuurslid Stichting Wit Gele Kruis Fonds

Faillissementen
Menning B.V., Zorggroep Valide B.V., De Jong Logistiek B.V., Watermelon B.V.

Registratie rechtsgebieden
Mr. René Smink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Insolventierecht
a. Faillissement
b. Surséance van betaling

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mr. René Smink is werkzaam in het arrondissement van de Orde van Advocaten Midden- Nederland.