Onze experts

Problem solver
pur sang

mr. Bart Smink


Studeerde af in het privaatrecht en startte zijn loopbaan bij een kantoor in de hoofdstad. Tijdens de crisis groeit de faillissementspraktijk van Smink Advocaten uit zijn voegen en er is dringend behoefte aan ondersteuning. Bart springt op de rijdende trein en wordt al snel na zijn stage aangesteld als curator. Voelt zich thuis in het spanningsveld van botsende belangen en weegt zaken graag zorgvuldig af. Vindt het belangrijk om zowel de zachte als harde kant van het vak goed in balans te houden.

Hij is een man van heldere en duidelijke communicatie die de praktische vertaalslag van complexe zaken naar zijn cliënten weet te maken. Hij is trots op de enorme diversiteit aan ondernemers die hij inmiddels heeft mogen bijstaan. Hij weet daardoor snel in te schatten welke behoefte er is om een probleem zo goed mogelijk op te lossen.

In zijn vrije tijd komt zijn gezin op de eerste plaats. Daarnaast houdt hij van motorrijden en werkt hij aan zijn mentale en fysieke gezondheid met powerliften.
Net als in zijn werk begint dit laatste met techniek. Om vervolgens zonder twijfels door te stoten en ervoor te gaan.

Mail bart@turnaroundadvocaten.nl

Bel +31 33 489 2290

Locatie Amersfoort, Arrondissement Midden-Nederland

Uurtarief €270.00

Opleidingen
Universiteit Utrecht, Nederlands recht (2008), Grotius Academie, Specialisatieopleiding Insolventierecht (2016), Erasmus Academie, Financiële Economie voor insolventieadvocaten (2018)

Nevenactiviteiten
Lid van de Vereniging INSOLAD, de specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten

Faillissementen
Ondernemerscentrum Stadsring B.V., Gezondheidscentrum Medimel B.V., Webin Vastgoed Beheer

Registratie rechtsgebieden
Mr. Bart Smink  heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Insolventierecht
a. Faillissement
b. Surséance van betaling

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.
Mr. Bart Smink is werkzaam in het arrondissement van de Orde van Advocaten Midden- Nederland.

Publicaties
Hero Magazine 2021 - Q2.pdf: De WHOA en de eenmanszaak, Bart Smink en Sandra Tijssen-Dellemijn